close

Contact rapid

Ecografe: ultraportabile, doppler, 4D, alb negru, veterinare doppler, veterinare alb negru, doppler ocazie, alb negru ocazie💞Oferte de pret! 💞4Med Aparatura Medicala Brasov | Ecografe ultraportabile, Ecografe doppler, Ecografe 4D, Ecografe alb negru, Ecografe veterinare doppler, Ecografe veterinare alb negru, Ecografe doppler ocazie, Ecografe alb negru ocazie, Carucioare ecograf, Sonde ecografe, Videoprintere ecografe, Hartie videoprinter, Geluri - Adresa
B-dul Alexandru Vlahuta Nr.10, Brasov
close

Formular cerere ofertă

    Nume (obligatoriu)

    E-mail (obligatoriu)

    Telefon (obligatoriu)

    Observații

    chevron_left
    chevron_right

    Ecograf portabil

    Ecograful va înlocui stetoscopul?

    Ecografele portabile, ieftine, au inceput sa schimbe modul în care medicii îsi examineaza si diagnosticheaza pacientii. Marc Wittenberg exploreaza beneficiile si posibilele capcane

    Ultrasonografia a fost folosita demult pentru monitorizarea evolutiei sarcinilor. In ultimul deceniu, insa, aparatele au devenit mai ieftine, mai precise si din ce in ce mai usor de transportat, fapt ce a determinat intensificarea utilizarii lor de catre medicii generalisti si cei specialisti pentru diagnosticarea, la fata locului, a multor conditii, fara a apela la consultul unui expert în imagistica.
    Pentru a genera imagini, ecograful se bazeaza pe capacitatea variata a undelor de înalta frecventa de a penetra diferitele tesuturi. Tehnica este populara deoarece pacientii nu sunt expusi la riscurile radiatiilor ionizante asociate cu tomografia computerizata sau cu radiografia. In plus, conform celor mai recente tarife practicate in cadrul NHS (Sistemul National Britanic de Servicii de Sanatate), ecografia are un cost mic.
    Cele mai moderne variante de aparate portabile produc imagini a caror calitate este aproape similara celei a dispozitivelor mai mari; de asemenea, sunt usor de utilizat, durabile si au cost redus. Drept urmare, medicii cu felurite specialitati încep sa le foloseasca si, pe baza literaturii de profil, din ce în ce mai bogata, ce le sustine utilizarea în tarile dezvoltate,2 Organizatia Mondiala a Sanatatii le recomanda, în zonele cu resurse scazute, ca instrument de prima linie în diagnostic.

    Ecografia de tip ”do it yourself”
    Scanarea cu ajutorul ecografelor portabile, la locul de ingrijire al bolnavului, sa fie solutia? Si oare au inceput unele autoritati s-o prefere in loc sa investeasca în experti în imagistica si în aparate mai mari si mai scumpe? Unii medici afirma ca folosirea pe scara larga a dispozitivelor portabile are justificare financiara si clinica si ca ele vor deveni un instrument standard, pe care fiecare doctor îl va avea asupra sa, înlocuind stetoscopul ca simbol al profesiei.

    “Ecografia la patul bolnavului ne-a schimbat complet practica,” sustine Stuart Maitland-Knibbs, medic generalist si sef de clinica la Corby Urgent Care Centre, care o foloseste, în principal, pentru a diagnostica unele conditii cu potential letal, precum ruptura de anevrism de aorta abdominala. “Este un instrument incredibil de util, ce permite diagnosticul prompt si face posibila trimiterea pentru tratament când este cazul. A avut un puternic impact asupra îngrijirii pacientului.”

    Richard Wakefield, conferentiar la catedra de reumatologie a Universitatii din Leeds, a fost printre primii in specialitatea sa care a utilizat ultrasonografia la patul bolnavului. El afirma ca i-a revolutionat practica: “Îmi permite sa pun un diagnostic sigur si precoce si sa monitorizez efectele tratamentului, în special în artrita inflamatorie.”

    Totodata, folosirea unui ecograf portabil ajuta medicii sa realizeze proceduri invazive – de exemplu, plasarea unui cateter venos central, injectiile intraarticulare si toracocenteza.7 Wakefield explica: “În calitate de clinician îmi place ca atunci când introduc un ac într-un pacient, acesta sa fie în locul corect si sa nu produca nicio leziune.”

    Si totusi, asa cum s-a intamplat si atunci cand a fost inventat stetoscopul, exista temeri legate de faptul ca ecografele ar trebui sa fie utilizate numai de personal cu instruire specifica.

    ARGUMENTE PRO SI CONTRA ECOGRAFIEI

    • Ultrasunetele produc imagini clare ale muschilor, tesutului moale, lichidelor si suprafetelor osoase, dar nu sunt bune în privinta penetrarii oaselor sau a aerului, fapt ce le restrange utilizarea doar la nivelul craniului, al toracelui si-al abdomenului
    • Nu se cunosc eventuale efecte adverse pe termen lung, dar au o aplicabilitate mai redusa decât alte metode imagistice; astfel, din cauza profunzimii limitate a penetrarii realizabile, imaginile structurilor profunde pot fi dificil de obtinut, mai ales la pacientii obezi
    • Ultrasunetele ofera pe loc imagini si pot fi utilizate la patul bolnavului in vederea stabilirii unui diagnostic rapid, în timp ce alte metode imagistice necesita timp pentru prelucrare. Imaginile obtinute pot fi salvate sau imprimate ca referinta dar, spre deosebire de cele din rezonanta magnetica si din tomografia computerizata, performanta si intrepretarea lor depind, intr-o mult mai mare masura, de abilitatea si experienta operatorului
      Autor: Marc Wittenberg, clinical fellow, The BMJ and NHS England
    Cere ofertă
    Contact Icon
    expand_less
    Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
    Detalii Am înțeles